2014. december 6., szombat

Mesedetektívek: A rendőr titka

Egy újabb mesesorozat. :) Ez igazából az én könyvem. Ez az első könyv, de még lesz ilyen mesedetektíves!

                                                       Mesedetektívek
                                                        A rendőr titka

1. A három barát

  -Miki! Kelj fel!, el fogunk késni az iskolából. Ha pedig elkésünk Emil tanár úr nagyon mérges lesz. -mondta Miki anyukája. (Emil tanár úr a matematika tanár volt.)
-Jól van! Már kelek is. -mondta Miki álmosan és morcosan
   Az iskolában nagy zsibongás volt. Miki az 5.b osztály felé tartott. Rita néni (az ofő) mosolyogva várta Mikit. Miki barátai mellé ült. Reni és Dani már alig várták az iskola végét, hogy elmehessenek együtt a könyvtárba.
-De hiszen még csak most érkeztünk. -mondta Miki.
-Igen, de ma csak négy óránk lesz! -ujjongott Reni. Ennek mindannyian örültek.
   Az iskola végén mindannyian, elmentek a könyvtárba. Sajnos az már zárva volt, de Reni elkérte Rita nénitől a könyvtár kulcsát. (Rota néni mindíg mosolygott, kivéve amikor azt ordibálta, hogy: 5. béééé, 5.béééé. :D)
A könyvtár nagyon nagy és érdekes volt. A gyerekek és a felnőtt könyvek össze-vissza voltak. Ez nagyon tetszett a gyerekeknek. Reni azt a könyvet vette le amelyik a kedvence volt: "Rendőrök és csendőrök" (Reni nagyon szeretett volna rendőrnő lenni.) Dani pedig a "Kutyák és macskák" című könyvet szerette a legjobban. Mikinek volt egy titka. Ezt a titkot már egy hete őrizte magában.


                                                                  ***

   Nagyon érdekes volt ez a könyv! -nézett fel Reni. Elolvastam a "Rendőrök és csendőrök"-et.
El kell mondanom valamit -szólt Miki. Van egy titkom. Reni és Dani felnéztek, mert sohasem szoktak tikolózni egymásközt.
-Az a titkom -kezdte-, hogy ha azt az vastag, öreg könyvet leveszed, elviszed az ajtóig, az ajtót becsukod, a könyvet kinyitod és elolvasod az első mondatot akkor bekerülsz egy mesevilágba. Amilyen számot mondasz olyan fajta mesébe lépsz be.
   A gyerekek nagyon megörültek Miki titkának. Reni máris ki akarta próbálni.
-Meg szeretném tudni, hogy mi a könyvem vége. (Mivel a szerző érdekesnek találta, hogy nem fejezi be a könyvet, hanem az olvasó higgyen amit akar!.)
A könyvben az az érdekes, hogy a rendőr nagyon furcsa volt. A könyvnek van egy titka. -szólalt meg Reni. Mikinek is nagyon tetszett az ötlet. Dani egy kicsit félt, de aztán ő is beleegyezett a játékba.
Miki megkérdezte Renit, hogy hányas kötetet olvasott az imént. Reni az 1. olvasta.
Miki levette a könyvet a polcról, becsukta az ajtót, megmondta a számot, megfogták egymás kezét és már repültek is...

(Ha rendszeresen olvasod a blogomat nemsokára a második fejezetet is olvashatod. :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése