A tejfölös borsó receptje:
Hozzávalók:
zöldborsó
tejföl
hagyma
étkezési keményítő
liszt
tojás
Elkészítése: Pucold meg a hagymát, majd reszeld le. Olajon pirítsd meg a hagymát, és tegyél bele pirospaprikát. Öntsd bele a borsót egy kis vízzel, és főzd puhára. Amíg fő a borsó, készítsd el a nokedlit. Keverj össze egy tojást lisztel és vízzel. Addig adagold felváltva a vizet és a lisztet, amíg elegendő tésztád lesz. Szaggasd bele a nokedlitésztát, és főzd meg. Szűrőn öntsd le róla a vizet, és tedd egy tálba. Tejfölt keverj el kukoricakeményítővel, és keverd a borsóhoz, míg felforr. Öntsd rá a nokedlire.
Jó étvágyat!
Nagyon jól néz, anyának is nagyon tetszik, kérte, hogy készítsem el neki.
VálaszTörlésKöszönöm!
Szívesen!
VálaszTörlésSzerinted könnyű készíteni?
VálaszTörlés