2012. február 21., kedd

A kedvenc ételeim

A kedvenc ételeim: tejfölös borsó ,sárgaborsó, spenót, chilisbab.                                                                      
A tejfölös borsó receptje:
Hozzávalók:
zöldborsó
tejföl
hagyma
étkezési keményítő
liszt
tojás

Elkészítése: Pucold meg a hagymát, majd reszeld le. Olajon pirítsd meg a hagymát, és tegyél bele pirospaprikát. Öntsd bele a borsót egy kis vízzel, és főzd puhára. Amíg fő a borsó, készítsd el a nokedlit. Keverj össze egy tojást lisztel és vízzel. Addig adagold felváltva a vizet és a lisztet, amíg elegendő tésztád lesz. Szaggasd bele a nokedlitésztát, és főzd meg. Szűrőn öntsd le róla a vizet, és tedd egy tálba. Tejfölt keverj el kukoricakeményítővel, és keverd a borsóhoz, míg felforr. Öntsd rá a nokedlire.

Jó étvágyat!                    

3 megjegyzés: